English dansk

Klatrevæg til børneværelse

Download som PDF

De fleste voksne, som har børn mellem 2 år og teenage-alderen, kender til begrebet: ”løber rundt på væggen”. En måde hvor du både kan tilfredsstille børnenes umiddelbare behov for at brænde energi af samt træne deres motorik og koordination, er ved at montere en lille klatrevæg i børneværelset.

Nedenfor er der en kort vejledning til hvordan du griber projektet an.

Hvor mange greb skal jeg bruge?
Vi anbefaler, at du bruger 8-10 greb pr. kvadratmeter. Er børnene under 5 år, må der ikke være mere end 30cm mellem de gode greb (dem til hænderne).

Hvilke greb skal jeg vælge?
Du skal vælge børne- eller begyndergreb. Børnegrebene udmærker sig ved at de er godkendte til legepladser. Desuden har de veldefinerede holdeflader, hvilket gør det nemt for børnene at klatre på dem. Begyndergrebene kan vælges, hvis børnene er lidt større. Grebene kan være lidt mere komplekse at holde ved, men de har stadig gode grebsmuligheder.

Hvordan skal jeg sætte grebene fast?
Klatregrebene kan monteres direkte på en mur, eller på en træplade.

Montering på mursten
Her skal du bruge 12mm murankre, M10. Ankrene skal placeres 1-2 mm under overfladen på murstenene. Hvis der er et tyndt lag pus på væggen (under 10mm), skal murankrene placeres 1-2 mm under overfladen på murstenene/letbetonen. Du skal bruge 50 mm bolte, til vores børnegreb, hvis grebene monteres direkte ovenpå murstenen/letbetonen. Bolten skal forlænges med den afstand der evt. er mellem murstenene/letbetonen (1-10 mm).

Montering på beton
Her skal du bruge 12 mm Betonankre, M10. Ankrene skal placeres 1-2 mm under overfladen på murstenene. Du skal bruge 35 mm bolte til vores børnegreb, hvis grebene monteres direkte ovenpå betonvæggen.

Montering på træplade
Her skal du bruge islagsmøtrikker, M10. De monteres på en (15 mm) krydsfinersplade med friktionsoverflade. Du borer 12 mm huller fra forsiden af pladen og banker Islagsmøtrikkerne fast fra bagsiden. Pladen monteres efterfølgende på en væg i den ønskede hældning (slap, lodret eller overhængende).

Skal grebene placeres på en speciel måde (rutesætning)?
Når grebene skal placeres, pakker du først grebene ud. Du deler grebene i to bunker (50/50) – en bunke med de greb der er gode at holde (positive greb) og en bunke med dem der er knap så gode, men som mere er til at stå på. Du placerer grebene således, at de positive greb fordeles jævnt over væggen, Med de nederste af grebene i højde med barnets skuldre. Efterfølgende placeres de resterende greb jævnt over klatrearealet.

Skal der være faldunderlag?
I private hjem er der ingen krav om faldunderlag. Du skal dog være opmærksom på, om der er møbler eller evt. en radiator i nærheden af klatrearealet, som børnene kan risikere at slå sig på.

Kontakt vore rådgivere

Se alle medarbejdere

Johannes Madsen

Head of Sales, Indoor

T:
+45 2972 8979
E:
LOADEMAIL[johannes.madsen]DOMAIN[unisport.com]

Nicolai Liebach

Sales Manager, Indoor

Sjælland og Fyn

T:
+45 2232 6500
E:
LOADEMAIL[nicolai.liebach]DOMAIN[unisport.com]

Ansvarsområder:

Klatrevægge

Rådgivning

Salg

Opfølgning

TOTALLEVERANDØR INDENFOR IDRÆTTENS VERDEN

Virklund Sport / Unisport tilbyder ekspert rådgivning - fra design, indretning, konstruktion, projektledelse, montage til service og vedligeholdelse

Lav dit eget inspirationskatalog

NYT! Lav dit eget inspirationskatalog

På vores nye webside kan du nu lave dit eget inspirationskatalog og vælge ud fra vores store udvalg af idrætsprodukter og mange spændende cases:

  1. Klik på de produkter og tilhørende cases, du er interesseret i
  2. PDF kataloget sendes efter et par minutter til din mail

Bliv inspireret…!

  1. Klik på de produkter og tilhørende cases, du er interesseret i
  2. PDF kataloget sendes efter et par minutter til din mail
Ja, tak jeg vil gerne lave mit eget katalog