English dansk

Udtryk og materiale - klatrevæg inde

Download som PDF

UDTRYK
Vores klatrevægge og bevægelsesfaciliteter har grundlæggende 4 forskellige udtryk. Udtrykkene kan enten være defineret af bestemte produktionsformer eller materialevalg. Her kan du undersøge hvilket udtryk der passer bedst til dine ideer og behov

1. Triax
Triax-væggene er den nyeste generation indenfor klatrevægge. Overfladen er baseret på en 3D-model, som er inspireret af forskellige typer af klipper fra hele verden. Overfladen består hovedsageligt af tre- og firkanter som ved sammensætning danner en unik og spændende klatreoverflade. Alle væggene er specialdesignet efter specifikke behov og ønsker. Væggene er konstrueret af krydsfiner coated med friktionsoverflade eller RFC plader.

2. Modular
Disse vægge er den klassiske måde at designe og konstruere klatrevægge. Klatrefladen består af moduler, som kan varieres i bredde, højde og hældning. Klatrefladen kan varieres ved at montere forskellige Volumens. Med Modular er det muligt at få en stor klatreflade, som kan tilfredsstille mange behov. Vores Modular-vægge er konstrueret af krydsfiner coated med friktionsoverflade eller RFC plader. Vi tilstræber at designe klatrevæggene således at de passer bedst muligt ind i omgivelserne.

3. Bolt on Holds
Bolt On Holds er klatrevægge, hvor vi monterer klatregreb direkte på beton eller murstensvægge. Denne type anvendes typisk når der skal laves klatrevægge på eksisterende konstruktioner, såsom gamle siloer eller på børneværelset. Denne type er god ved faciliteter, hvor der ikke skal flyttes rundt på klatregrebene.

4. Rock Attraction
Rock Attraction er en specialkonstrueret betonvæg, der bliver udformet i hånden. Arbejdet er omstændigt, men resultatet er fantastisk. Udtrykket kan være Kalksten, Granit, Sandsten — eller evt. som overfladen på en gammel træstamme – det er dig som bestemmer. Væggene kan laves som både høje vægge og bouldervægge. De kan laves med mulighed for at eftermontere klatregreb, og hvis det behager, så kan der laves ”riss” hvor det er muligt at øve traditionelle sikringsteknikker (trad Climbing).

 

MATERIALER
Vi producerer hovedsageligt klatrevægge og faciliteter i 4 forskellige materialer. Har du specielle ønsker til materialevalg, så kan vi sikkert også hjælpe med det. Herunder kan du læse lidt om de forskellige materialer og hvorfor du skal vælge netop det materiale.

1. Klatreplader
En stor del af vores klatrevægge og installationer har en overflade, som er fremstillet af klatreplader. Klatrepladerne er vejrbestandige og med en friktionsoverflade, som gør at grebene ikke så nemt roterer samt klatreskoene nemt kan hænge fast. Klatrepladerne er testet jf. Dansk Standard 12572 1/2 og EU Norm 12572. Det betyder at både brudstyrken og gevindhullerne er fysisk testede.

2. Glasfiber
Glasfiber benytter vi i to formater. Free Form er vores modulérbar løsning, som egner sig specielt godt til mindre klatreinstallationer, der skal specielfremstilles ift. mål og udformning. En alternativ glasfiberløsning er vores Form paneler. De er ikke så fleksible i udformningen, men er lige så stærke. Vores glasfiberløsninger er udført så de opfylder Dansk Standard 12572-1/2 og EU Norm 12572.

3. Polycarbonat
Polycarbonat er et næsten glasklart materiale som er yderst stærkt. Materialet kan bruges i samme omfang som klatrepladerne og fås i både klare og matterede farver. Overfladen er glat, så det er ikke muligt at få den samme friktion som ved de andre materialer. Polycarbonaten bruger vi til at skabe lysindfald, i vægge som skal være gennemsigtige, eller vægge som skal være robuste overfor vand. Installationer udført i polycarbonat lever op til Dansk Standard 12572-1/2 og EU Norm 12572.

4. Beton
Vores Rock Attraction klatrevægge og installationer er udført i beton. Betonen er sprøjtet på et jernskelet og består af et bærende lag samt et "moduleringslag". Betonvæggne får en helt unik overflade, som er meget lig med en rigtig klippe og da grebene er moduleret ind i væggen, så får brugerne en klatreoplevelse, der minder meget om at klatre på en rigtig klippe. Det er muligt at lave riss i væggene, der er forstærket i sådan en grad, at den kan bruges til at sikre med kiler. Beton væggene er meget vejrbestandige og har en meget lang levetid.

Kontakt vores rådgivere

Se alle medarbejdere

Nicolai Liebach

Sales Manager, Indoor

Jylland, Sjælland og Fyn

T:
+45 2232 6500
E:
LOADEMAIL[nicolai.liebach]DOMAIN[unisport.com]

Ansvarsområder:

Klatrevægge

Rådgivning

Salg

Opfølgning

TOTALLEVERANDØR INDENFOR IDRÆTTENS VERDEN

Unisport tilbyder ekspert rådgivning - fra design, indretning, konstruktion, projektledelse, montage til service og vedligeholdelse

Lav dit eget inspirationskatalog