English dansk

Atletik belægning

Download som PDF

Kunststofbelægninger til atletikanlæg har ikke ændret sig synderligt de seneste 30 - 35 år. Hos Unisport Scandinavia har vi været med i hele perioden, og vi kender, om nogen, til de muligheder og begrænsninger, der ligger ved de forskellige systemer. Grundlæggende udføres kunststofbelægninger til atletikbaner efter 2 forskellige principper. Enten er de vandgennemtrængelige, eller også er de tætte.

Vandgennemtrængelige systemer er langt det mest anvendte på danske atletikbaner. det er såkaldte struktursprøjtede systemer med et basislag af PU-bundne SBR-gummigranulater på 11 mm og et toplag af farvede, PU-bundne EPDM-gummigranulater som toplag. Toplaget bliver sprøjtet på med specialmaskine, og af særligt uddannet personale. Systemets primære fordel ligger i netop vandgennemtrængeligheden, der sikrer, at belægningen tørrer meget hurtigt op efter et regnskyl. Samtidig vil der ikke kunne stå vandpytter på belægningen, selvom den måtte blive lidt ujævn med årene.

Tætte systemer kommer især til anvendelse på meget belastede anlæg, da de har større slidstyrke, end en struktursprøjtet belægning. Selvom de er noget dyrere i anskaffelse, vil deres længere levetid mere end udligne prisforskellen. Ulempen ligger i, at de kan være længe om at tørre op efter regn, samt risikoen for vandsamlinger.

Som underlag for begge typer af system, skal der ligge en bundet belægning. Det vil oftest vil være drænasfalt, men kan også være en PU-bunden stenbelægning, en såkaldt ET-belægning.

 

Hvilke typer kunststofbelægning til atletikbaner kan vi tilbyde dig?

  • Skansport Atletic 13 mm, der er en vandgennemtrængelig belægning, som er godkendt af både DAF og IAAF.
  • Skansport Sandwich 12-16 mm, en tæt kunststofbelægning til atletik, boldspil og leg.
  • Kunststofbelægninger af gennemfarvede EPDM-gummigranulater til multibaner og skoleatletikanlæg.
  • Renovering af alle typer kunststofbelægninger, fra de største atletikstadions til mindre skoleanlæg.

 

Hvad er fordelene ved vores kunststofbelægning til atletik?

  • Vi har et stort erfaringsgrundlag, der giver baggrund for rådgivning til at vælge den rigtig type kunststofbelægning i hver enkelt sag.
  • Vi bruger udelukkende gummigranulat af højeste kvalitet fra førende vesteuropæiske producenter, hvilket sikrer ensartet kvalitet og stor farveægthed.

Kontakt vores rådgivere

Se alle medarbejdere

jan Lyngemark

Head of Sales, Outdoor

Denmark

T:
+45 5080 0523
E:
LOADEMAIL[jan.lyngemark]DOMAIN[unisport.com]

Tommy Bay-Hansen

Sales Manager, Outdoor

Sjælland og Fyn

T:
+45 3073 6556
E:
LOADEMAIL[tommy.bay-hansen]DOMAIN[unisport.com]

Per Ørum

Sales Manager, Outdoor

Jylland

T:
+45 5091 9049
E:
LOADEMAIL[per.orum]DOMAIN[unisport.com]

Jens Thousgaard

Sales Manager, Outdoor

Jylland

T:
+45 4064 1250
E:
LOADEMAIL[jens.thousgaard]DOMAIN[unisport.com]
Lav dit eget inspirationskatalog