English dansk

Historie

Glæden ved idræt er betinget af sikre rammer om udfoldelserne kombineret med veldesignede og solide redskaber.

Unisport Scandinavia overtog i 2018 Virklund Sport i DK, og er i dag markedsledende leverandør af inden- og udendørs sportsfaciliteter i Skandinavien. Vi har mere end 20 lokaliteter, en omsætning på over 1 mia. kr. og mere end 9.000 afsluttede projekter. I Danmark er vi 40 medarbejdere fordelt på lokaliteterne i Silkeborg og i Værløse. I Unisport er vi stolte over at skabe sportsanlæg i høj kvalitet, som bidrager positivt til samfundet, miljøet og menneskers sundhed og aktivitet. Unisports formål ”we make people move”, og vores vision ”a healthier society” er drivkraften i vores tilgang til markedet, hvor vi sammen med kunderne skaber innovative holdbare løsninger der hjælper til at få flere mennesker i bevægelse, og skabe et sundere samfund.

2018

Nu en del af Unisport Scandinavia ApS

Den førende totalleverandør af idrætsfaciliteter i Norden, One-stop-shop servicepartner, Unisport styrker sin position og erhverver en betydelig del af forretningen og aktiverne fra Virklund Sports konkursbo. Unisport er markedsleder inden for idrætsbelægninger og -udstyr i de nordiske lande. Virklund Sport er en stærk spiller på det dansk marked og har mere end 60 års erfaring. Med dette opkøb og denne kombinerede produktportefølje vil Unisport styrke sin position, ikke kun i Danmark, men også på hele det nordiske marked.

2017

Multifunktionelle idrætsrum

Virklund Sport skaber fremtidens innovative og multifunktionelle idrætsrum og tilbyder derudover et bredt sortiment af idrætsudstyr og belægninger til både skoler og haller. Med mere end 60 års erfaring er vi en værdifuld sparringspartner, som også håndterer et stort udvalg af serviceaftaler til sikring af idrætsanlæg - både indendørs og udendørs.

2015

Opkøb af Abekatten Klatrevægge

Virklund Sport køber Abekatten Klatrevægge i marts 2015. Både hos Virklund Sport og Abekatten Klatrevægge er der glæde over aftalen, og en stærk tro på, at den nye konstellation vil styrke positionen i markedet.
 

2009

Sportsbyg A/S bliver et datterselskab

Sportsbyg A/S blev i 2009 et datterselskab af Virklund Sport i Silkeborg. Sportsbyg har siden 1976 udført sportsbelægninger - både indendørs og udendørs.
 

2001

Fusionering imellem Sportson og Virklund Sport A/S

To virksomheder blev lagt sammen under ét navn, da Sportson købte Virklund Sport A/S med Peter Stampe og Torben G. Pedersen som direktører.

1989

Navneændring fra Virklund Gymnastik- og Skolemontering

Virklund Gymnastik- og Skolemontering ændrer navn til Virklund Sport A/S i forbindelse med et lederskifte, hvor den sidste indehaver fra 1950’erne takker af.
 

1976

Egen smedeafdeling

Virklund Gymnastik- & Skolemontering fik egen smedeafdeling.

1972

De travle 70'ere og de orange biler

I halvfjerdserne blev der i de travleste perioder indrettet to haller om ugen, og i en periode blev der leveret og monteret 70 haller årligt. De orange biler sås over alt i det danske landskab.

1969

Fabrikken på Tindbjergvej/Korshøjvej blev bygget

Fabrikken på Tindbjergvej/Korshøjvej blev bygget. Nu var den årlige omsætning 15 gange så stor som i starten og nærmede sig de 5 millioner kroner.

1959

gymnastik og de gode gamle kendte redskaber

De første år handlede det om gymnastik og de gode gamle kendte redskaber: Buk, hest, plint, ringe, bomme, tove og skamler.

1956

Stiftelsen af Virklund Gymnastik- & Skolemontering

Virklund Gymnastik- & Skolemontering stiftes af Børge Madsen, Johannes Hedegaard, Aage Kristensen og Kristian Knudstrup.